Skip to Main Content »

Welkom bij Academia Press

Winkelwagen is leeg

Algoritmen voor onderzoek

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 24,99

Details

Auteurs: Johan De Clus & Stijn Van de Perre

 

Informatie wordt vaak aangebracht alsof ze onbetwijfelbaar is. Zeker wanneer iemand schrijft “uit onderzoek blijkt”, en daar nog cijfers en grafieken aan koppelt, krijgt een bewering een gezaghebbend, wetenschappelijk allure. Toch is het belangrijk om te beseffen dat ook cijfers maar een taal zijn waarmee we de sociale werkelijkheid proberen te begrijpen.


De auteurs van Algoritmen van onderzoek helpen je om je deze taal eigen te maken. Eens je het onder de knie hebt, wordt statistisch onderzoek een veelzijdig middel om vragen te stellen en antwoorden te vinden. Dit boek zorgt ervoor dat je vanuit eigen praktijkervaring zelf sociaalwetenschappelijk onderzoek kunt opzetten. De auteurs lichten uitgebreid toe hoe je ruwe data en literatuur selectief kan verzamelen, verwerken en selecteren.


Algoritmen van onderzoek is een handleiding die zich richt tot kritische studenten en praktijkwerkers die vanuit degelijke informatiebronnen tot eigen inzichten en doordachte conclusies willen komen.

JOHAN DE CLUS en STIJN VAN DE PERRE zijn als docenten verbonden aan de opleiding Sociaal Werk van de Arteveldehogeschool in Gent, waar zij studenten introduceren in het wetenschappelijk onderzoek.

Aanvullende Informatie

Ondertitel De sociale werkelijkheid ontcijferd
Auteur/Red. Nee
ISBN 9789401443364
NUR Nee
Pagina's 283
Editie Nee
Jaar 2017