Skip to Main Content »

Welkom bij Academia Press

Winkelwagen is leeg

DNA - Beeldverhaal van een molecule

Rosenfield Israel, Van Loon Borin, Ziff Edward

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 29,99

Details

Een wetenschappelijk boek over DNA, gebracht in een beeldverhaal: het lijkt bijna onmogelijk. En toch zijn de auteurs van dit boek er met glans in geslaagd om een boeiende combinatie te maken van wetenschap, geschiedenis en filosofie, gekruid met een vleugje humor. Een leesbaar overzicht voor een breed publiek van de complexe maar boeiende wereld van de genetica.


“Een unieke, gedetailleerde maar ook grappige biografie over DNA, gebaseerd op een grondige historische en wetenschapsfilosofische kennis. Israel Rosenfield, Edward Ziff en Borin Van Loon zorgen ervoor dat wij alles te weten komen van de belangrijkste molecule die er in de biologie bestaat.”
Oliver Sacks, neuroloog en auteur van o.a. 'De man die zijn vrouw voor een hoed hield' en 'Het innerlijk oog'

“Een merkwaardig boek over DNA, de molecule die aan de basis ligt van de genetica. Het boek leest als een trein, is bij momenten toch heel grappig en combineert leuke tekeningen en cartoons met persoonlijke commentaren en geschiedenis. Het boek staat op zichzelf maar is ook een leuk alternatief voor een traditioneel handboek genetica. Ik deed er jaren over om een expert in genetica te worden en toch las ik nog een aantal nieuwe interessante zaken in deze uitgave. Lees het, je zal niet ontgoocheld zijn.”
Robert Trivers, evolutionair bioloog en sociobioloog en auteur van o.a. 'The folly of fools. The Logic Of Deceit And Self-Deception in Human Life'


Israel Rosenfield is hoogleraar in New York en levert bijdragen voor de gereputeerde New York Review of Books, waarin hij publiceert over onderwerpen als evolutie, genetica, kunstmatige intelligentie en geheugen.

Edward Ziff is hoogleraar biochemie en neurologie in New York. Hij werkte samen met DNA-pionier Fred Sanger en specialiseerde zich in genetisch onderzoek.

Borin Van Loon is tekenaar en illustrator. Hij illustreerde reeds een aantal wetenschappelijke werken met vaak komische en soms surrealistische beelden. In de Health Matters Gallery in Londen maakte hij in 2011 muurschilderijen en collages rond DNA en genetica.

Oorspronkelijke uitgave Columbia University Press

Aanvullende Informatie

Ondertitel Nee
Auteur/Red. Rosenfield Israel, Van Loon Borin, Ziff Edward
ISBN 9789038219981
NUR 910 - Exacte wetenschappen/natuurwetenschappen algemeen
Pagina's 256
Editie Nee
Jaar 2012