Skip to Main Content »

Welkom bij Academia Press

Winkelwagen is leeg

Ginkgo - peer reviewed imprint

Vijf jaar geleden hield Academia Press de Ginkgo-imprint, haar peer reviewed fonds voor de humane en sociale wetenschappen, boven de doopvont. Sindsdien zijn er enkele wezenlijke stappen vooruit gezet. Er verschenen reeds een aanzienlijk aantal belangwekkende monografieën en edited volumes in het domein van de literatuurstudie, taalkunde, geschiedenis en duurzame ontwikkeling. Recentelijk werd het fonds ook verrijkt met een aantal tijdschriften en reeksen die aan de strenge hedendaagse wetenschappelijke kwaliteitseisen voldoen. Zo verschenen de laatste twee afleveringen van het Woordenboek van de Vlaamse Dialecten onder het Ginkgo-label, en werden het nieuwe Cahier voor Literatuurwetenschap en het reeds bestaande tijdschrift Phrasis. Studies in Language and Literature (vanaf 2010) aan dit fonds toegevoegd.

Zoals het een hoogwetenschappelijke imprint past, biedt Academia Press eveneens de mogelijkheid om uitgaven in thematische reeksen die met succes de Ginkgo peer review procedure doorlopen, van dit kwaliteitslabel te voorzien. Dit was in het verleden reeds het geval voor een aantal publicaties in de reeks Historische Economie & Ecologie. Met het Studiecentrum voor Experimentele Literatuur (SEL) en het Centrum voor de Studie van de Christelijke Tradities (CSCT) zijn alweer twee veelbelovende reeksen begonnen.

Aangezien Academia Press sinds 1 januari 2010 een overeenkomst heeft met de University Press of New England (UPNE) voor de wereldwijde distributie en promotie van haar Engelstalige publicaties, garanderen wij dat ook hoogwetenschappelijke Ginkgo-studies in het Engels hun internationale publiek naadloos zullen bereiken.