Skip to Main Content »

Welkom bij Academia Press

Winkelwagen is leeg

Great Books - Houden van beroemde boeken

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 24,99

Details

De Ilias, Oorlog en Vrede of Don Quichote. Titels die ongetwijfeld bekend in de oren klinken of waarvan we er minstens eentje in de boekenkast hebben staan. Maar hebben we ze ook ooit gelezen?

Twaalf specialisten en literatuurliefhebbers helpen je in Great Books over de drempel van de meesterwerken heen. Ze verleiden je met de mooiste passages, verankeren het boek in de originele context en tonen met verwijzingen naar film, literatuur en muziek hoe relevant deze meesterwerken ook vandaag nog zijn. Na het lezen van Great Books sta je nooit meer met de mond vol tanden als het over deze klassiekers gaat. Meer nog: je zult ze absoluut willen (her-)lezen.

 

“Mijn persoonlijke Great Books zijn niet dezelfde twaalf als in deze uitgave. En dat hoeft gelukkig ook niet, want daar gaat het helemaal niet om. Elke lezer richt de kamers van zijn eigen geest in, bij voorkeur nadat een leermeester hem van allerlei uiteenlopende mogelijkheden heeft laten proeven en hem wegen heeft getoond die hij zelf nooit alleen zou vinden. Ik vind het verstandig dat de samenstellers van Great Books niet voor een kop met daarin de term ‘klassiekers’ hebben geopteerd, want ook daar gaat het gelukkig niet om.”

 Uit het voorwoord van Margot Vanderstraeten

 

Koen De Temmerman, onderzoeksprofessor aan de afdelingen Latijn & Grieks van de Universiteit Gent, is een specialist van de Griekse roman.

Alexander Roose doceert Franse literatuur aan de Universiteit Gent en doet nu vooral onderzoek naar de Franse renaissance- en barokliteratuur.

Aanvullende Informatie

Ondertitel Nee
Auteur/Red. Nee
ISBN 9789038226286
NUR Nee
Pagina's 320 p.
Editie Nee
Jaar 2016