Skip to Main Content »

Welkom bij Academia Press

Winkelwagen is leeg

Novi Monasterii

Novi Monasterii is een eigen, volwaardig Nederlandstalig interdisciplinair tijdschrift rond de orde van Cîteaux in de Nederlanden, opgestart in het kader van de vernieuwing van het abdijmuseum Ten Duinen 1138.

Via een gloednieuw museaal concept en eigentijdse presentatietechnieken wil dit museum de boeiende band met het verleden voor iedereen tastbaar maken. Meer specifiek wil het de verdwenen cisterciënzerabdij O.L.V. Ten Duinen doen herleven binnen een bredere context, namelijk de Orde van Cîteaux en de maatschappij waartoe ze behoorde. Daarnaast wil het museum ook een historisch referentiekader aanreiken voor hedendaagse gebeurtenissen, door verbanden te leggen met andere culturen en religies, en het brede doelpubliek sensibiliseren voor het rijke Vlaamse cultuurhistorische erfgoed.

Uitgegeven door Academia Press en de Gemeente Koksijde, Abdijmuseum Ten Duinen 1138, in samenwerking met het Vlaams-Nederlands Cisterciënzercharter (VNC), de Familiares de Dunis vzw, Vrienden van het Abdijmuseum Ten Duinen 1138 en met steun van de Provincie West-Vlaanderen, sluit het tijdschrift Novi Monasterii aan bij dit brede historische perspectief. Het wil een wetenschappelijk forum bieden voor vernieuwend onderzoek naar de geschiedenis van de cisterciënziers in de Lage Landen. De ingestuurde artikelen worden, behalve door de redactie, ook beoordeeld door externe referenten. 

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.