Skip to Main Content »

Welkom bij Academia Press

Winkelwagen is leeg

Klasmanagement en reflectie

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 32,50

Details

Auteurs: Martin Valcke & Brigitte De Craene

 

Vraag een willekeurige leerkracht ‘Wat is de grootste uitdaging van je job?’ en je zal vaak hetzelfde antwoord krijgen: het klasmanagement. Een weloverwogen  klasmanagement is namelijk een voorwaarde om de leerdoelen te bereiken. Dat klasmanagement gaat niet alleen maar over de na te volgen gedragsregels en het schoolreglement.

Innovatieve visies op klasmanagement benadrukken dat klasmanagement alle beslissingen omvat die een leerkracht neemt bij de planning en implementatie van instructies. Daarom beklemtoont dit boek het belang van onder meer een verstandige selectie van leerdoelen, een doordachte keuze van leerstof, een participatieve insteek bij de werkvormen, aandacht voor de klasopstelling en -inrichting, een proactieve visie op takenuitwerking en taakverdeling.

De auteurs bespreken in dit boek concrete modellen, beslissingspaden en een grote waaier aan ideeën die (student) leerkrachten kunnen toepassen in hun klaspraktijk. Er is expliciet niet gekozen voor een opstapeling van vrijblijvende ‘tips en tricks’. Daarvoor is een leer- en instructiesituatie te complex en negeren die ‘tricks’ hoe beslissingen bij één aspect een invloed hebben op andere beslissingen. Overigens zet het boek aan tot reflectiemomenten om de geziene leerstof bewust te betrekken op de eigen praktijk en aanpak.

Klasmanagement en reflectie vormt een inspirerende handleiding voor de realisatie van een adequaat klasmanagement.
 
Via het gratis platform eCAMPUS biedt Klasmanagement en reflectie heel wat digitale mogelijkheden:

• De integrale versie van het boek
• Extra weblinks naar aanvullende informatie
• Extra vragen bij leerstof
• Maak, bewaar en deel
• digitale aantekeningen met medestudenten en docenten

Aanvullende Informatie

Ondertitel Naar een schoolbrede aanpak
Auteur/Red. Nee
ISBN 9789401443135
NUR Nee
Pagina's 273
Editie Nee
Jaar 2017