Skip to Main Content »

Welkom bij Academia Press

Winkelwagen is leeg

Loslaten

Rogiers Roland, Van den Abbeele Dirk

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 24,99

Details

Piekeren zit in elke mens. Het is eigen aan het menselijke brein. Maar piekeren kan ook problematisch worden. Het leidt dan tot verstarring en verlamming en in erge gevallen kan piekeren bijdragen tot het ontstaan van angst- en stemmingsproblemen. Aan de hand van een aantal elementen uit de cognitieve gedragstherapie bieden de auteurs steun voor mensen die piekerproblemen hebben. De gehanteerde aanpak is wetenschappelijk onderbouwd. De lezer kan meteen aan de slag met een aantal oefeningen.

Aan de hand van een stap voor stap methode maakt de lezer eerst kennis met enkele technieken van aandachtstraining (terug te vinden op de bijhorende cd). Vervolgens ligt de klemtoon op hoe je kan leren anders te handelen en te denken. Het boek sluit af met een aantal inzichten uit de positieve psychologie. Deze publicatie vervangt zeker niet de therapie onder begeleiding van een professional, maar het is een eerste stap op de weg om je piekeren de baas te kunnen.


Inclusief CD-Rom met luisteroefeningen (enkel afspeelbaar op de computer)

 

Recensie in ‘De Standaard' 29 april 2013, pg. 10-11

Recensie in ‘De Morgen' 19 april 2013, pg. 12


Wilt u weten waar er binnenkort piekercursussen doorgaan? Neem dan zeker eens een kijkje op https://piekercursussen.wordpress.com.


Aanvullende Informatie

Ondertitel Ik pieker als ik niet tegenwoordig ben
Auteur/Red. Rogiers Roland, Van den Abbeele Dirk
ISBN 9789038220383
NUR 777 - Psychotherapie en andere therapieën
Pagina's 115
Editie Nee
Jaar 2013