Skip to Main Content »

Welkom bij Academia Press

Winkelwagen is leeg

‘Mama, papa, weet je …? Ik heb kwaliteiten!’

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 19,99

Details

auteur Chris Van Dam & Liesbet Moortgat

 

Wat ben jij druk …

En wat ben jij saai …

Misschien heb jij gewoon veel energie … 

En eigenlijk heb jij engelengeduld …

 

In het boek ‘Mama, papa, weet je …? Ik heb kwaliteiten!’ vinden ouders, leraren en begeleiders inspiratie om kwaliteiten te ontdekken bij jonge kinderen. Hiervoor gebruiken de auteurs het oplossingsgericht model en het kernkwadrantenmodel. Beiden geven een verrassende kijk op het gedrag van kinderen. Deze visie versterkt een positief zelfbeeld en een goed gevoel bij kinderen, maar het zet ook de volwassenen rondom het kind aan om het kind anders te benaderen. De taal van ‘kwaliteiten’ biedt zowel kinderen, ouders, leraren en begeleiders kansen om samen te leren van én met elkaar.

 

Liesbet Moortgat werkt  als oplossingsgericht therapeut/coach binnen het Eerstelijnshuis te Deinze.  Ze heeft ruime ervaring met kinderen, ouders, leraren en begeleiders. Ze is eveneens auteur van het boek ‘Aan de slag met je klas’.

 

Chris Van Dam, auteur van ‘De Spiegel’, werkt als praktijklector aan de Hogeschool Gent en is staflid in het Korzybski Instituut te Brugge. Hij is vooral actief als gecertificeerd trainer kernkwadranten, oplossingsgericht trainer en coach. Zijn vroegere ervaring in het werken met kleuters met gedrags- en emotionele problemen en als groepsleider in de kinder- en jeugdpsychiatrie, vormden voor hem een belangrijke drijfveer om dit project  te realiseren.

 

Bij dit inspiratieboek horen ook het prentenboek Bob & Pablo (ISBN 9789038224619) en vertelplaten (ISBN 9789038224626)

"Geef kinderen complimenten over wat ze doen, niet over wie ze zijn."

 

Aanvullend materiaal bij dit boek vind je op:

http://www.webstudenten.be/

De sleutel vind je in het boek onderaan het dankwoord.

 

 

Aanvullende Informatie

Ondertitel Inspiratieboek voor ouders, leraren en opvoeders over het ontdekken en ervaren van kwaliteiten bij jonge kinderen
Auteur/Red. Nee
ISBN 9789038224633
NUR 740 - Mens en maatschappij algemeen
Pagina's ca. 150
Editie -
Jaar 2015