Skip to Main Content »

Welkom bij Academia Press

Winkelwagen is leeg

Plattegrond van de macht

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 45,00

Details

Auteurs: Carl Devos (red.)

 

Politiek regelt het maatschappelijk verkeer. Zo zorgt politiek er bijvoorbeeld voor dat de vele behoeften, belangen en doelen van een samenleving op een specifi eke manier samenkomen. Omdat er uiteenlopende visies bestaan over hoe we onze samenleving moeten organiseren, en omdat de middelen beperkt zijn, ontstaan er confl icten. Die worden doorgaans opgevangen met samenwerkingen tussen en binnen instellingen, die elk hun eigen spelregels volgen.

Dit inleidend handboek belicht enkele basisvragen, kernbegrippen en fundamentele processen van de politicologie. Daarnaast worden de voornaamste politieke actoren en instellingen besproken.

Een plattegrond van de macht vormt een eerste kennismaking met politiek en met het denken en de taal van de politicologie. Het is geschreven voor studenten, maar ook voor al wie geïnteresseerd is in politiek. Het richt zich op fundamentele discussiepunten en wil de lezer kennis en inzichten aanreiken om zelf kritisch na te denken over politiek en samenleving.

 

‘Politiek inzicht is een basisvereiste voor kritisch burgerschap. Wie politiek niet begrijpt, kan politiek niet veranderen.’ – Carl Devos

 

Carl Devos is hoogleraar politieke wetenschappen en voorzitter van de vakgroep Politieke Wetenschappen aan de Universiteit Gent. Hij is een ervaren Wetstraatanalist, columnist, bekend van politieke analyses op radio en televisie en een veelgevraagd spreker.

De volgende auteurs leverden een bijdrage aan het boek: Nicolas Bouteca, Peter Debaere, Goedele De Keersmaeker, Filip De Rynck, Floor Eelbode, Steven Lannoo, Manu Mus, Jan Orbie, Tom Schamp, Kristof Steyvers, Hilde Van Lie eringe en Hendrik Vos.

Aanvullende Informatie

Ondertitel Editie 2016
Auteur/Red. Nee
ISBN 9789038226026
NUR 754 - Politicologie
Pagina's ca. 624
Editie -
Jaar 2016