Skip to Main Content »

Welkom bij Academia Press

Winkelwagen is leeg

Politicologie. Politiek en beleid in sociaal perspectief

Beschikbaarheid: In voorraad

€ 29,99

Details

auteurs Marijke Pruyt, Christophe Timbremont, Bart Van Bouchaute

 

In dit handboek worden politiek en beleid benaderd vanuit een sociaal perspectief. Het boek is vooral gericht op professionals (in opleiding) in de brede sociale sector, die meer inzicht willen krijgen in de dynamiek van politiek en beleid. Bij de uitwerking werd gekozen voor sociaal relevante thema’s, casussen en voorbeelden. Een belangrijke invalshoek is de actieve inbreng van burgers en hun organisaties in de vormgeving van de samenleving.

 

Het eerste deel ‘politieke fundamenten’ behandelt de belangrijkste elementen om de dynamiek van de politiek te kunnen begrijpen: politiek en beleid, macht, democratie, openbaar bestuur en de relatie tussen politiek en samenleving. Dit wordt verder uitgediept in het tweede deel ‘politieke niveaus’, waarin de bevoegdheden, bestuurlijke organisatie en politieke besluitvorming van het lokale, Vlaamse, Belgische, Europese en mondiale politieke niveau aan bod komen.

 

Bart Van Bouchaute, Christophe Timbremont en Marijke Pruyt doceren ‘politicologie’ en ‘politiek en beleid’ in de opleiding Sociaal Werk van de Arteveldehogeschool in Gent. Ze zijn actief in onderwijs, maatschappelijke dienstverlening en onderzoek en zijn op diverse manieren betrokken bij het werkveld.

Aanvullende Informatie

Ondertitel Editie 2015
Auteur/Red. Nee
ISBN 9789038225326
NUR 754 - Politicologie
Pagina's Nee
Editie Nee
Jaar Nee