Skip to Main Content »

Welkom bij Academia Press

Winkelwagen is leeg

Promotie en verspreiding

De tijd dat alle mogelijke publicaties courant beschikbaar waren in de boekhandel, behoort definitief tot het verleden. Zeker voor gespecialiseerde uitgaven zoals die van Academia Press komt het er in de eerste plaats op aan om de elektronische zichtbaarheid en beschikbaarheid zo optimaal mogelijk te maken.

Alle publicaties worden opgenomen in de catalogi en op de website van Academia Press. Met een eenvoudige muisklik kan de geïnteresseerde doorklikken naar GoogleBooks voor inhoudstafel en fragmenten van het werk. Waar nuttig is een link gelegd naar eventuele recensies.

Academia Press is aangesloten op www.boekenbank.be. Deze centrale catalogus van alle publicaties in Vlaanderen is een handig zoek- en bestellingsysteem voor zowel particulieren als boekhandels.

De publicaties van Academia Press kunnen rechtstreeks bij de uitgeverij of in om het even welke boekhandel besteld worden. Omdat de uitgeverij de tussenschakel van een verdeelhuis niet nodig heeft, kan Academia Press flexibel en snel inspelen op bestellingen en leveringsvoorwaarden. Hierdoor worden de gebruikelijke problemen van distributeurafhankelijkheid of volumeproblemen omzeild. Dankzij een rechtstreekse distributie leveren we vlot en op korte termijn aan individuen en boekhandels die in deze als partner en doorgeefluik functioneren.

Academia Press levert bovendien speciale inspanningen om voor haar gespecialiseerde publicaties ook zichtbaarheid te creëren bij de relevante doelgroepen via geïndividualiseerde folders en elektronische mailings. We moedigen onze auteurs dan ook aan om ons op de hoogte te houden van mogelijkheden om hun publicaties aan te kondigen en/of tentoon te stellen. In de mate van het mogelijke wordt hiertoe promotioneel materiaal ter beschikking gesteld.

Academia Press werkt met een vaste verdeler in Nederland (Ef & Ef Media, www.efenefmedia.nl) en werkt samen met de University Press of New England voor de internationale distributie van haar Engelstalige titels (VSA, Canada, VK, Europa, delen van Azië).