Skip to Main Content »

Welkom bij Academia Press

Winkelwagen is leeg

Wie zijn wij?

Academia Press is een onafhankelijke wetenschappelijke uitgeverij met hoofdzetel in Gent. 

Wij zijn gespecialiseerd in het publiceren van:

  • hoogstaand wetenschappelijk onderzoek;
  • studiemateriaal (syllabi & handboeken), waarin dat onderzoek op een didactisch verantwoorde manier wordt vertaald naar studenten;
  • professionele en informatieve werken, waarin dat onderzoek voor een specifiek professionele doelgroep en of een breder publiek toegankelijk wordt gemaakt;
  • tijdschriften en reeksen, waarin dat onderzoek binnen een gespecialiseerde academische gemeenschap wordt gevaloriseerd.

Academia Press wil zich in het bijzonder ook ten dienste stellen van het potentieel van jonge onderzoekers die willen publiceren. Het GINKGO-label (dankzij de peer review-procedure opgenomen in de uitgeverslijst van de VABB-SHW) leent zich daar uitstekend toe.

 
Academia Press gelooft in maatschappelijke betrokkenheid, met name in haar functie om een forum te bieden aan niet-conventionele onderwerpen en aldus het maatschappelijke debat te stimuleren. De activiteiten van de uitgeverij illustreren ook haar betrokkenheid bij de lokale gemeenschap, onder meer in haar publicaties over literatuur en geschiedenis in Gent en omstreken.