Over ons

 

Over ons

 

Academia Press brengt wetenschap in al haar diversiteit: we publiceren handboeken voor het hoger onderwijs, academische GPRC-publicaties en wetenschappelijke boeken voor een breder publiek.

Onze auteurs en hun wetenschappelijke en professionele kennis staan daarbij centraal. We begeleiden auteurs in elke stap van het uitgeefproces en denken met hen mee.

We toetsen manuscripten af bij experts uit het vak en schaven taalkundig en inhoudelijk bij waar nodig, om de tekst naar een zo hoog mogelijk niveau te tillen. Op basis van vakkennis en in samenspraak met onze auteurs werken we creatieve voorstellen uit. Het resultaat: inspirerende en professioneel vormgegeven boeken, die de inhoud zo goed mogelijk ondersteunen.

De meeste publicaties ondergaan peerreview, om de wetenschappelijke kwaliteit en betrouwbaarheid te garanderen. Onze academische publicaties worden in de regel uitgegeven met het GPRC-kwaliteitslabel, een procedure die beantwoordt aan de internationale wetenschappelijke standaard.

Met onze publicaties willen wij professionals, studenten en andere lezers de kwaliteit bieden waarnaar ze altijd al zochten en hen inspireren tot lezen, leren, weten.