Schrijven 2018

Schrijven: van verslag tot eindwerk

Handboek met online studiehulp. Ontdek de nieuwe editie met e-boek, interactieve oefeningen en online lesmodules.

Activeer je code     Bestel het boek      Bestel docentenexemplaar

Over het boek

Praktische schrijfgids

'Schrijven: van verslag tot eindwerk – do’s & don’ts' is een waardevol naslagwerk waarmee studenten uit het hoger onderwijs elke schrijfopdracht tot een goed einde kunnen brengen.

Voor studenten

Dit handboek geeft studenten een houvast tijdens het schrijven, en leert hen omgaan met schrijfangst, gepaste schrijfstijl, correcte taal, duidelijke structuur, bronverwijzing en opmaak.

Voor docenten

Slecht geschreven eindwerken zijn voor docenten vaak een bron van frustratie. ‘Schrijven’ geeft lesgevers handvatten om hun studenten beter te begeleiden en transparanter te evalueren.

Offline en online leren

Deze negende editie van ‘Schrijven’ is nog juister, vollediger en eenvoudiger in gebruik. De vuistregels en vele voorbeelden zijn een onmisbare hulp bij het schrijven en dankzij de kleurrijke pagina’s en de iconische illustraties van Herr Seele is het een plezier het boek te doorbladeren.

Als lezer krijg je toegang tot een online platform met e-boek, interactieve oefeningen, videolessen en meer. Met dit boek heb je alle tools in handen om je academische werkstukken tot een goed einde te brengen. Zo ben je helemaal klaar voor de eindspurt naar je diploma.

Over de auteur

Leen Pollefliet is als hoofdlector Communicatie verbonden aan de Universiteit Gent (Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur) en traint er al dertig jaar ingenieursstudenten in communicatieve vaardigheden. Ze ontwikkelde een succesvolle communicatieleerlijn en begeleidt studenten die verslagen, bachelor- en masterproeven schrijven. Daarnaast geeft ze geregeld gastcolleges over scripties schrijven en over presenteren aan andere universiteiten en aan verschillende hogescholen.

> Bezoek de Facebookpagina

 

 

Teasers met onder andere Roos Van Acker

Een akelige nachtmerrie [DEEL 1]

Een akelige nachtmerrie [DEEL 2]

Een akelige nachtmerrie [DEEL 3]

Een akelige nachtmerrie [DEEL 4]