SOS schrijven

SOS schrijven:

een helder, vlot en foutloos verslag volgens de BETER-methode

Activeer je code     Bestel het boek      Bestel docentenexemplaar

Over het boek

Bondige schrijfgids

‘SOS schrijven’ is een handig, licht verteerbaar boek dat voor alle onervaren schrijvers zeer toegankelijk is. Het is een grote steun voor jonge mensen die een verslag, eindwerk of bachelorproef moeten afwerken.

Voor leerling en student

‘SOS schrijven’ helpt leerlingen en studenten om onder andere degelijk opzoekingswerk te verrichten, bronnen op een juiste manier weer te geven, teksten goed te structureren, zinnen in de gepaste stijl te schrijven, zonder taalfouten te schrijven en documenten aantrekkelijk op te maken.  

Voor leerkrachten

‘SOS schrijven’ ondersteunt leerkrachten als ze hun leerlingen en studenten begeleiden en hun eindverslagen evalueren. Zij ondersteunen namelijk vaak zeer goed op inhoudelijk vlak, maar vinden het moeilijk om de beginnende schrijvers raad te geven over bronvermelding, taal, schrijfstijl en opmaak.

Offline en online leren

De gloednieuwe editie van ‘SOS schrijven’ beschrijft de handige en eenvoudige BETER-schrijfmethode, verduidelijkt met vele voorbeelden en vuistregels. De klemtoon ligt op eenvoudig onderzoek, correcte bronweergave in de tekst, duidelijke tekststructuur, gepaste schrijfstijl, juist taalgebruik en aantrekkelijke opmaak.

Als gebruiker krijg je gratis toegang tot een online platform met onder andere een e-boek, verbeterde foute verslagen, trefwoordenlijst, checklist, minigids over bronnen. Daarbij gidst de auteur de beginnende schrijver en de begeleidende leerkracht doorheen het boek aan de hand van videolessen. Zo krijgt iedereen een persoonlijke, online  begeleiding.

Over de auteur

Leen Pollefliet is als hoofdlector Communicatie verbonden aan de Universiteit Gent (Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur) en traint er al meer dan dertig jaar ingenieursstudenten in communicatieve vaardigheden. Ze begeleidt er studenten die verslagen, bachelor- en masterproeven schrijven en presenteren. Tien jaar geleden schreef ze de bestseller ‘Schrijven: van verslag tot eindwerk – do’s & dont’s en op vraag van lesgevers van professionele bachelorrichtingen en secundaire scholen (aso-tso-bso) ontwikkelde ze een korte en eenvoudige schrijfgids: ‘SOS schrijven’.