Algoritmen voor onderzoek

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
375
Afmetingen: 
243x173
Verschijningsdatum: 
01/06/2020
EAN: 
9789401453677
Nur-code: 
Mens en maatschappij HOGER ONDERWIJS
Uitgever: 
Academia Press
Druk: 
2

Algoritmen voor onderzoek

De sociale werkelijkheid ontcijferd

  De driehoek is de stevigste constructievorm die aan de basis ligt van tal van bruggen en gebouwen (van de piramides tot de Eiffeltoren). Met Algoritmen voor onderzoek leg je als kritische student of praktijkwerker (op drie dimensies) een krachtig fundament om de sociale werkelijkheid te ontcijferen en te begrijpen.

  Aan de bron ontstaat alles, zo ook onderzoek. Daarom vertrekken de auteurs ook van een stevige kennismaking met bronnenonderzoek. Systematiek en efficiëntie zijn de sleutelwoorden om te komen tot een degelijke literatuurstudie, dé voorwaarde om tot een onderzoeksvraag te komen.

  Informatie wordt vaak aangebracht alsof ze onbetwijfelbaar is. Zeker wanneer iemand opwerpt dat iets 'uit onderzoek blijkt', en daar nog cijfers of grafieken aan koppelt, krijgt de bewering een gezaghebbende, wetenschappelijke allure. Toch is het essentieel om te beseffen dat ook cijfers slechts een taal zijn waarmee we de sociale werkelijkheid proberen te ontcijferen (kwantitatief onderzoek).

  De sociale werkelijkheid is echter niet alleen in een cijferverhaal te vatten. Onderzoeksmethodes gebaseerd op lezen, converseren, observeren en/of creëren zijn evenzeer manieren om de sociale realiteit te doorgronden. Deze methodes laten toe om het sociaal gebeuren te begrijpen (kwalitatief onderzoek).

  De auteurs van Algoritmen voor onderzoek helpen je om je deze 'talen' eigente maken. Eens je ze onder de knie hebt, vormt de bundeling van bronnenonderzoek, kwantitatief en kwalitatief onderzoek een veelzijdig middel om vragen te stellen en antwoorden te vinden. Dit boek zorgt ervoor dat je vanuit eigen praktijkervaring zelf sociaalwetenschappelijk onderzoek kunt opzetten.

  Prijs:34,99

  Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

  Beschikbaarheid:

  Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)