Bijzonder mindful

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
176
Afmetingen: 
242x172
Verschijningsdatum: 
29/04/2014
EAN: 
9789401414791
Nur-code: 
Orthopedagogiek
Uitgever: 
LannooCampus
Druk: 
1

Bijzonder mindful

Mindfulnesstraining voor kinderen met psychosociale en psychiatrische problemen
  • Mindfulnesstraining voor kinderen met ADHD en andere stoornissen

Bijzonder mindful is een mindfulnesstraining voor kinderen en jongeren van 8 tot 14 jaar met psychosociale en psychiatrische problemen, zoals stemmingsproblemen, angst, ADHD, autismespectrumstoornissen en overige problemen. Met deze methode leren kinderen hun aandacht te trainen, waardoor ze meer in het hier en nu kunnen blijven. Ze worden zich bewuster van hun gedachten en gevoelens en hun automatische reacties. Dat is het begin van het accepteren van lastige gevoelens zoals verdriet, angst en boosheid. Daarnaast leren ze om te gaan met belemmerende gedachten, bewuster te reageren en aardig te zijn voor zichzelf en anderen.

In het eerste deel van het boek wordt de theoretische achtergrond beschreven en wordt de koppeling gemaakt tussen mindfulness, stress, psychopathologie en behandeling.

In het tweede deel worden de richtlijnen voor de praktische toepassing van Bijzonder mindful beschreven.

Tot slot vormt het derde deel de volledige, stap-voor-stap handleiding van deze training. Bij de training behorende aandachtsoefeningen en werkbladen zijn, voor kopers van het boek, via de site van de uitgever te downloaden. Hiervoor heeft u een toegangscode nodig die in het boek staat afgedrukt. Dit heldere en praktische boek is onmisbaar voor behandelaren, die hun eigen ervaringen met mindfulness willen inzetten in hun dagelijkse werk met kinderen en jeugdigen.

Prijs:19,99

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)