Dit ben ik in Brussel - Ola Caramba!

Product details

NULL

Afwerking: 
Andere uitvoering
Aantal pagina's: 
0
Afmetingen: 
405x305
Verschijningsdatum: 
27/02/2018
EAN: 
9789401453011
Nur-code: 
Mens en maatschappij algemeen
Uitgever: 
Academia Press
Druk: 
1

Dit ben ik in Brussel - Ola Caramba!

Lia en Ruxandra

  Dit ben ik in Brussel is intercultureel lesmateriaal dat de diversiteit van jonge kinderen in de klas zichtbaar en bespreekbaar wil maken. Vijf levensechte verhalen op elk tien kamishibaiplaten vertellen over het dagelijks leven van kinderen in Brussel: Otman, Lia, Flynn, Choesang en Daniel Felipe.

  De verhalen zijn het vertrekpunt van waaruit de diversiteit van de kinderen in de klas verkend wordt. Fotomateriaal van thuis, de thuistaal, de religie, betekenisvolle voorwerpen, muziek, gewoonten zullen hun plaats krijgen in de klas, letterlijk en figuurlijk. Werken met dit materiaal brengt een dynamiek op gang in het contact tussen school en ouders.

  Door meer erkenning te geven aan de sociaal-culturele bagage van de kinderen in de grootstad, kan men hun meervoudige identiteitsontwikkeling en groei naar een positief zelfbeeld meer kansen geven.

  Het materiaal is uitgewerkt door de Hogeschool-Universiteit Brussel met de financiële steun van het Impulsfonds voor Migrantenbeleid en met de medewerking van talrijke partners en medewerkers.

  Prijs:29,99

  Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

  Beschikbaarheid:

  Uitverkocht