Een nooit voltooide geschiedenis

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
216
Afmetingen: 
245x175
Verschijningsdatum: 
26/04/2022
EAN: 
9789401475945
Nur-code: 
Algemene sociale wetenschappen
Uitgever: 
LannooCampus
Druk: 
1

Een nooit voltooide geschiedenis

150 jaar sociale wetenschappen in Leuven
  • De rijke evolutie van de sociale wetenschappen

Politicologen, communicatiewetenschappers, sociologen en antropologen zijn niet meer weg te denken uit de samenleving. Hun werk maakt bij uitstek duidelijk dat wetenschappen niet in een vacuüm groeien: ze worden beïnvloed en gestuurd door maatschappelijke evoluties, zoals de opkomst van de democratie, sociale bewegingen, de massamedia, de ontzuiling ...

In de laatste 150 jaar zijn de sociale wetenschappen aan de KU Leuven uitgegroeid tot diverse disciplines, van politieke wetenschap tot sociologie, communicatiewetenschap en antropologie. Hun verhaal begon echter eerder buiten de universiteiten, als gevolg van onder meer de politieke en industriële revoluties van de negentiende eeuw, nog voor hun volwaardige start bij de oprichting van de School voor Politieke Wetenschappen in 1892.

Van een ontluikende wetenschap tot de ideologische verwarring van de jaren '30, van expansie in de jaren '60 tot een nieuwe dynamiek in het nieuwe millennium: Een nooit voltooide geschiedenis gaat in op die rijke evolutie die de sociale wetenschappen in Leuven hebben doorlopen, en geeft een unieke insidersblik in universiteit en maatschappij.

Prijs:25,99

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)