ESG-gids

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
232
Afmetingen: 
244x174
Verschijningsdatum: 
26/04/2024
EAN: 
9789401494991
Nur-code: 
Bedrijfskunde algemeen
Uitgever: 
LannooCampus
Druk: 
1

ESG-gids

In 7 stappen naar winst in duurzaamheid
  • De 7 stappen van ESG: missie bepalen, journey in kaart brengen, ESG- en winstbouwstenen bepalen, actieplannen maken, rapporteren en opschalen

Op dit moment is duurzaamheidsverslaglegging verplicht voor o.a. beursgenoteerde bedrijven. Vanaf 2025 geldt die verplichting echter voor veel meer bedrijven, namelijk grote bedrijven met 40 miljoen omzet, 20 miljoen balanstotaal en 250 medewerkers. Maar omdat zij in hun rapportage moeten opnemen hoe duurzaam hun leveranciers werken, wordt ESG ook voor de kleinere bedrijven relevant. ESG is dus voor veel ondernemers niet meer de ver-van-mijn-bed show.

ESG staat voor Environmental Social Governance, ofwel milieu, sociaal beleid en bestuur. Deze drie indicatoren zijn belangrijk bij het bepalen van de duurzaamheid, ethiek en sociale impact van een bedrijf. En daarbij draait het niet alleen om klimaatmaatregelen, maar ook om een veilige werkomgeving, diversiteit, en de manier van leidinggeven.

Deze ESG-Gids reikt ondernemers en managers praktische kennis aan om betere financiële resultaten te behalen én van een positieve invloed op het milieu, de samenleving en het welzijn van mensen te hebben. In het boek worden zeven stappen gepresenteerd, waarbij elke stap wordt geïllustreerd aan de hand van twee uitgebreide bedrijfscases. Het boek toont zo stap voor stap hoe je ESG succesvol in je bedrijf kunt implementeren.

 

'Dit boek zal elke bedrijfsleider inspireren en ondersteunen in het uitstippelen van een succesvolle ESG-strategie.'
- Pieter Loose, CEO, Ekopak (Sustainable Water)

'Deze gids biedt een praktisch handvat om de implementatie van ESG aan te vatten of tot een hoger niveau te tillen.'
- Mercedes Sanchez Varela, Chapter Zero Brussels

Prijs:34,99

Stuur me een e-mail wanneer dit product opnieuw beschikbaar is.

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

In herdruk

E-book ean

iBookstore