Flexibel lesgeven

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
200
Afmetingen: 
0x0
Verschijningsdatum: 
19/01/2022
EAN: 
9789401483766
Nur-code: 
Onderwijsvormen en schooltypen
Uitgever: 
LannooCampus
Druk: 
1

Flexibel lesgeven

Leidraad voor het inzetten en ontwikkelen van lerarencompetenties in het lager onderwijs

  Het lager onderwijs kent momenteel twee cruciale uitdagingen: de toenemende diversiteit binnen de leerlingenpopulatie en de overgang tussen het lager en secundair onderwijs.

  Dit boek toont aan dat een belangrijk antwoord op die uitdagingen ligt in een personeelsbeleid waarin de competenties van leraren gericht ingezet en ontwikkeld worden. Daarvoor beschrijft Flexibel lesgeven acht praktijkvoorbeelden die ingaan op de vakkennis van leraren, verhoogde vormen van samenwerking of variaties in taakinvulling.
  De auteurs brengen ervaringen van leerlingen, leraren en directieleden in kaart en koppelen die aan de reflecties van vooraanstaande onderwijsexperten.
  UIt de voorbeelden destilleren de auteurs essentiële krachtlijnen en concrete aanbevelingen voor het onderwijs van morgen. Daarin staan teamleren, cocreatie, onderwijskundig leiderschap en professionele leeromgevingen centraal.

  Zo inspireert Flexibel lesgeven leraar, directie en beleidsverantwoordelijke om de leerkracht als cruciale onderwijstroef te blijven uitspelen.

  Prijs:29,99

  Deze titel is beschikbaar via printing on demand.

  Beschikbaarheid:

  Beschikbaar als POD