Journalistiek in maatschappelijk perspectief

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
302
Afmetingen: 
242x172
Verschijningsdatum: 
03/02/2020
EAN: 
9789401461887
Nur-code: 
Journalistiek
Uitgever: 
Academia Press
Druk: 
1

Journalistiek in maatschappelijk perspectief

Een inleiding tot journalistieke theorie en onderzoek
  • Basishandboek voor journalistiek

Journalistiek in maatschappelijk perspectief is het eerste Nederlandstalige handboek dat het studiedomein van de journalistiek beschouwt vanuit een academische invalshoek. Het illustreert diverse perspectieven op journalistieke actoren, processen en thema's en baseert zich hiervoor op standaardwerken binnen het domein van Journalism Studies. Elk hoofdstuk vertrekt vanuit de belangrijkste klassieke studies in de massamaatschappij. Vervolgens wordt besproken hoe die studies worden uitgedaagd door de huidige netwerkmaatschappij.

De auteurs leggen uit wat een journalist doet en hoe redacties werken, waarbij ze onder meer focussen op het profiel van de journalist, het nieuwsselectie- en nieuwsproductieproces en de gangbare businessmodellen binnen de journalistiek. Verder is er ook aandacht voor de nieuwsconsument, die een steeds actievere rol speelt via smartphones en sociale media. Ten slotte gaan de auteurs ook in op een actuele kwestie: het publieke debat over fake news.

Dit boek is geschikt voor iedereen die voor het eerst kennismaakt met journalistiek als studiedomein, maar ook voor wie een breed inzicht wil krijgen in het functioneren en de rol van journalistiek in de maatschappij.

Boeken van dezelfde auteur(s)

Subtitle: 
Een inleiding tot journalistieke theorie en onderzoek
Prijs:34,99
Prijs:29,99

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Uitverkocht