Kwetsbaar verbonden

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
160
Afmetingen: 
210x142
Verschijningsdatum: 
30/10/2018
EAN: 
9789401458719
Nur-code: 
Mens en maatschappij algemeen
Uitgever: 
LannooCampus
Druk: 
1

Kwetsbaar verbonden

De duomethodiek in Vlaanderen
  • Buddywerking: hoe pak je het aan?

Bind-Kracht wil hulpverleners en begeleiders ondersteunen en versterken in het krachtgericht werken met mensen in armoede via onderzoek, methodiekontwikkeling, vorming en dialoog. Naast de basisboeken bieden deze Bind-Kracht Cahiers diepgang in specifieke thema's voor wie Bind-Kracht in de praktijk wil brengen.

Duowerkingen of buddywerkingen, waarbij een kwetsbare persoon een-op-een wordt ondersteund door een vrijwilliger, kennen een sterke opmars in het welzijnswerk. De brede toepassing van de duomethodiek brengt vele vragen met zich mee: wat is er nodig om een duowerking op te zetten? Hoe kijken vrijwilligers en deelnemers zelf naar de werking? Welke concrete resultaten levert het op, en welke eigenschappen maken van een vrijwilliger een goede buddy?

Kwetsbaar verbonden is een van de eerste publicaties over de Duomethodiek in Vlaanderen en illustreert waarom de praktijk grensverleggend kan zijn. Aan de hand van praktische voorbeelden, pakkende getuigenissen en concrete tips schetst het boek een beeld van de duomethodiek in al haar verschijningsvormen, met alle mogelijkheden en aandachtspunten. Zo is het een naslagwerk voor welzijnswerkers, maar ook voor iedereen die met kwetsbare mensen in aanraking komt.

Boeken van dezelfde auteur(s)

Subtitle: 
Sociaal werkers en clienten aan het woord
Prijs:25,99
Subtitle: 
Community Service Learning: een ervaringsgerichte onderwijsvorm
Prijs:29,99
Subtitle: 
Krachtgericht werken in een context van armoede en culturele diversiteit
Prijs:19,99
Prijs:25,99

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Leverbaar (binnen 1-2 werkdagen in huis)