Lage Landen Studies 13: Grensverleggende beelden

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
236
Afmetingen: 
245x165
Verschijningsdatum: 
18/11/2020
EAN: 
9789401458177
Nur-code: 
Nederlandse taal en letterkunde algemeen
Uitgever: 
Academia Press
Druk: 
1

Lage Landen Studies 13: Grensverleggende beelden

Literaire transfer uit de Lage Landen naar Zuid-Europa

  Grenzen overschrijden is een hachelijke onderneming, zoals deze tijd van migraties en pandemieën ons leert. Ook voor taalgebonden cultuurgoederen zoals literaire werken vergt het oversteken van die grenzen veel planning, strategischeinzichten en een liefde voor taal en literatuur.

  Op hun reis naar het buitenland brengen boeken immers andere verhalen en culturele beelden mee, die op hun beurt gefilterd, zo niet gemanipuleerd, worden tijdens de processen van selectie en receptie in de taal van hun bestemming. De studie van die beeld(ver)vorming is daarom cruciaal in het onderzoek naar literaire transfer.

  De auteurs van deze bundel spelen hierop in door het parcours van de Nederlandstalige literatuur naar Zuid-Europa te traceren en via een combinatie van imagologische en vertaalsociologische bevindingen de beeldvorming van Vlaanderen en Nederland te bestuderen zoals die tot uiting komt in vertalingen.

  De conclusies in deze bundel tonen aan dat de studie van beeldvorming in literaire transfer stereotypen kan doorbreken en het culturele bewustzijn kan verhogen: grenzen overschrijden is grenzen verleggen.

  Prijs:32,50

  Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

  Beschikbaarheid:

  Uitverkocht