Lage Landen Studies 14: Van Siska van Rosemael tot Max Havelaar

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
406
Afmetingen: 
245x165
Verschijningsdatum: 
21/06/2021
EAN: 
9789401474054
Nur-code: 
Letterkunde
Uitgever: 
Academia Press
Druk: 
1

Lage Landen Studies 14: Van Siska van Rosemael tot Max Havelaar

Receptie van Nederlandstalige literatuur in Tsjechische vertaling tussen 1848 en 1948
  • De nawerking van Conscience, Multatuli en anderen in de Tsjechische literatuur

De migratie van literatuur over regionale en nationale grenzen is een bloeiend onderzoeksthema. Het belang van de receptie van de letterkunde van de Lage Landen in het buitenland vormde al het onderwerp van LLS 13 en ook het huidige nummer gaat dieper in op dat debat.

Deze uitgave vormt het eerste algemene overzicht van de receptie van Nederlandstalige literatuur in Tsjechische vertaling in de periode 1848-1948: van de romans van Conscience, waarin men overeenkomsten terugvond tussen de taalstrijd van Vlamingen met hun Franstalige elite en de strijd van Tsjechen met hun Duitssprekende elite, over de literatuur ten tijde van beide wereldoorlogen, in de periode daar tussenin toen Johan Fabricius en Felix Timmermans bij Tsjechen geliefde auteurs waren, tot het einde van de onbegrensde receptie van Nederlandstalige werken door Sovjet-invloeden en de normen van het nieuwe socialistisch realisme, de Sorela.

Zo biedt deze boeiende studie nieuwe inzichten in de invloed van Vlaamse en Nederlandse werken in Europa, maar ze gaat ook in op de parallellen tussen literatuur, politiek en maatschappij.

Prijs:32,50

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Uitverkocht