SEL-Reeks 11: Woekering en weigering

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
262
Afmetingen: 
240x162
Verschijningsdatum: 
04/05/2018
EAN: 
9789401452632
Nur-code: 
Literatuurgeschiedenis van de lage landen
Uitgever: 
Academia Press
Druk: 
1

SEL-Reeks 11: Woekering en weigering

Metamorfosen en identiteit in het werk van Jacq Vogelaar
  • Prestigieuze literaire reeks

Jacq Vogelaar was de meest radicale voorvechter van het vormexperiment in de naoorlogse Nederlandstalige literatuur. Vanaf zijn debuut in 1965 publiceerde hij een reeks romans waarin hij de ontmanteling van de traditionele verhaalvorm steeds verder doordreef. Behalve een literaire vormvernieuwer was Jacq Vogelaar ook een toonaangevende en vaak kritische stem in het publieke debat over de Nederlandse literatuur.

Woekering en weigering belicht Vogelaarsveelzijdige literaire activiteit vanuit diverse perspectieven en biedt zo een vernieuwend en rijk geschakeerd beeld van deze onderbelichte auteur. Het is een welverdiend eerbetoon aan een literair monument.


In de SEL-reeks verschijnen de boekpublicaties van het Studiecentrum voor Experimentele Literatuur (UGent/VUB). Het centrum voert onderzoek uit naar de experimentele traditie in de Nederlandse literatuur sinds het einde van de negentiende eeuw tot vandaag. De focus ligt op literatuur die afwijkt van de gangbare conventies en op zoek gaat naar formele vernieuwing.

> Ontdek de volledige reeks

Prijs:34,99

Gratis verzending vanaf € 24,99 (Benelux)

Beschikbaarheid:

Uitverkocht