Bind-Kracht door basisschakelmethodiek

Product details

NULL

Afwerking: 
Paperback
Aantal pagina's: 
184
Afmetingen: 
245x175
Verschijningsdatum: 
04/12/2020
EAN: 
9789401476454
Nur-code: 
Welzijnswerk
Uitgever: 
LannooCampus
Druk: 
1

Bind-Kracht door basisschakelmethodiek

Een opstap in armoedebestrijding

  Armoede en kansarmoede zijn nog steeds moeilijk uitroeibaar. Heel wat mannen en vrouwen, jongeren en ouderen, alleenstaanden en gezinnen, korter en langer opgeleiden, geraken verstrikt in een kluwen van problemen en ervaren uitsluiting op diverse levensdomeinen.

  Hoewel Vlaanderen over een uitgebreid netwerk van hulpverlenende organisaties, instanties en verenigingen beschikt die zich hun lot willen aantrekken, ondervinden deze mensen drempels om er naartoe te stappen of er te vinden wat zij nodig hebben. In dit methodiekboek verkennen de auteurs hoe de basisschakelmethodiek de kloof tussen mensen in (kans)armoede en het bos van diensten en centra kan helpen overbruggen. De basisschakelmethodiek is een methodiek die in verschillende soorten organisaties ingebed geraakte: buurtwerkingen, OCMW's, CAW's, Verenigingen waar Armen het woord nemen, wijkgezondheidscentra, inloopcentra, ... .

  Bind-Kracht door basisschakelmethodiek biedt professionele begeleiders en vrijwillige medewerkers in basisschakelwerkingen en studenten zowel een stevig onderbouwde visie waarin we verschillende dilemma's aan bod laten komen, als praktische tips en nuttige handreikingen.
  Concrete praktijkvoorbeelden en reflectievragen dagen de lezer uit om na te denken over zijn eigen praktijk en de eigen werking verder te ontwikkelen.

  Prijs:26,99

  Deze titel is beschikbaar via printing on demand.

  Beschikbaarheid:

  Beschikbaar als POD